Essay on Red Bull

1546 Words Dec 4th, 2011 7 Pages
Spørgsmål 2. (udarbejdet af Josephine Strandfort Lexner)
Den overordnede evaluering af en virksomheds styrker, svagheder, muligheder og trusler samles i en såkaldt SWOT analyse. Denne model viser et overbliver over hvilken situation en virksomhed befinder sig i og forklares ud fra interne (styrker og svagheder) og eksterne forhold (muligheder og trusler).

SWOT
Styrker Svagheder
- Stærkt brand
- Lokale datterselskaber
- Vitamin supplement
- Væskens farve
- Mindre distributører mere effective
- Sportsevents - Baseret på et product
- Ikke innovative nok
- Dyrere end andre soft drinks

Muligheder Trusler
- Udvide produktlinje
- Fokus på nye markeder
- Processen on-trade nye markeder
- Drinks til sport
…show more content…
Red Bull har effektive produktionsomkostninger i og med at de kun producerer to slags, original og sukkerfri og at de kun producere dåserne i en størrelse ifølge casen . Siden 2009, hvor Marketing casebook hæftet er udgivet, har Red Bull formodet at udvide deres sortiment til 3 forskellige størrelser 250 ml, 355 ml og 473 ml hvilket siger noget om at Red Bull muligvis har været klar over at de skal være innovative hvis de vil beholde deres førende markedsposition.
Endvidere er de dygtige til at etablere forskellige slags sportsevents der også er med til at forbrugerne husker dem og eventuelt medvirker forbrugerne til at danne sig en opfattelse af at det er sund, når elite sportsfolk drikker det. Svagheder
Red Bull sælger kun 2 produkter, almindelig og sukkerfri, dette kan gå hen og blive en udfordring hvis deres nuværende markedsposition skal bevares. Yderligere skulle et fald i efterspørgslen på energidrink opstå vil det have konsekvenser når de kun har 2 produkter.
Ifølge casen koster en Red Bull dåse 2.00 euros der er up til fem gange mere end en almindelig drink inden for soft drinks (coca cola fx) . Det er dermed væsentligt dyrere at købe en Red Bull og der er mulighed for at billigere soft drinks skal overtage den førende markedsposition.

Muligheder
Udvidelse af deres produktlinje kunne være en mulighed for at bevare den nuværende markedsposition. Der er endvidere stor

Related Documents